13 november 2011
13:00

Kinna IBK

Referat: Tibro IBK (från div 4) - Kinna IBK

10 utespelare och 1 målvakt mäktade med att åka till den långa bortamatchen mot Tibro. Elva killar med ett hjärta och taggade till tusen!

Vi hade ett stort manfall men vi löste det bra då vi ringde in Tompa som inte spelat på 10 år men han var sugen på att hjälpa till. Målvakt saknade vi så vi ringde till kyrkan som har ett målvaktställ som dom använder i korpen. Som om det inte var nog så kunde faktiskt prästen själv tänka sig att åka med och stå i målet. Starkt gjort då han aldrig spelat på tävlingsnivå.

Backar hade vi endast 2st, men som tur var har våra backar kusiner som inte hade för sig något denna söndag. Det roliga var dock att ingen av dom har hållt i en klubba innan så vi fick ta med klubbor åt båda riktningarna. Under uppvärmningen konstaterades att båda kände sig mest bekvämast med left- fattning....

MEN... Då Empi inte hjärta nog att ens höra av sig, utan tyckte det är bättre att supa och ligga bakfull på soffan en söndag och låta oss andra undra om vi får ihop till 2 fulla femmor elr inte... Så stod vi där innan färd mot Tibro. what to do what to do.... Jo vi frågade första kille som skulle in på macken om denne mot betalning(i natura förstås, vi är ju luspanka allihopa) ville följa med. Napp fick vi på tredje försöket och YES! vi hade 10 man. Lets go mot Tibro!!

Första perioden spelar vi riktigt bra trots vi inte känner varandra. 22- 5 i skott på mål för oss, men vi slarvar i slottet och ligger under med 2-3. Tilläggas är dock att prästen visade sig ha en riktigt bra kastarm och fick en fin assist till Jarno. Han kunde fått 2-3 st ass till om Jarno hade satt dom andra lägerna.

Andra perioden dominerar vi inte bara skotten, utan också spelmässigt. powerplay ser mycket bra ut och vi skapade farliga chanser hela tiden med vårat rörliga powerplay. Vi vinner andra peroden med 3-1, men där vi har 3-0(5-3 för er som inte kan matte).

Sista perioden är jämn. Spelet böljar fram och tillbaka och ströchanserna avlöser varandra. Deras målvakt får dock gör lite mer svettiga räddningar och bollen dansar på mållinjen ett flertal gånger. Men det är Tibro som får sista ordet och med en ordentlig felträff sätter 5-5 som blir slutresultatet. Vem har sagt att innebandy alltid är rättvist? Skotten vann vi med 47- 12....

* Jarno blir matchens buse med 4 min på bänken. Båda inom loppet på 5 sek!